Share

 

Lises Vegetarside!

Heisan...og hit kom du ikke om du ikke hadde det minste sans for vegetarmat ...Velkommen skal du være!

DET ER ET VALG Å BLI VEGETARIANER! :-) TENKER DU PÅ Å KONVERTERE TIL GRØNNSAKENE?

(SETT IGANG - TA VALGET IDAG...mine egne oppskrifter linkes til nederst på siden....OG; gull-rotutdeling til spisesteder, samt panikkhjelp for kjøttspisere som inviterer veggier til middag..))Jeg driver og lager en skryte og deppeside for spisesteder Der ligger og en gjestebok der vi kan slenge med leppa go si hva vi mener...om spisesteder som har god vegetarmat, eller har gjort mer eller mindre halghjerta forsøk på å lage vegetarmat...sjekk den, og virker den som jeg vil, så blir noen myyye flinkere (med fare for å bli hengt ut...) Jeg tar med glede imot andres bedømmelser av steder og deler ut gulrøtter med html....Og her er det nødjelp til dere som inviterer oss hjem på middag!
SÅ :Litt om det å være veggis! Det er ikke så vanskelig..og det kjennes godt...men mange tanker surrer i hodet før en tar skrittet.
Vi nærmer oss 100 000 i Norge...la meg si litt om akkurat det:
Å, NEI det er ingen diett, maten er for god!Å nei, vi er ikke syke....! (....men en venninne av meg ble vegetarianer og hennes migrene forsvant etter to måneder.........)Det er ikke farlig- det finnes ingen farlige ben...! Og ingen scrapie, ingen kugalskap! Ingen store, brune øyne som kikker på deg og venter på å bli spist! Bare spis, men husk å spise alle farger hver dag! (poteter er blå mat....)Og så går jo folk aldri tomme for vitser! Jada. Vi spiser grass! Og vi elsker alle dyra så høyt at de burde få løpe fritt i gatene....(teit.) Og vi settes ut på beite...Tiden vil vise....JA!! JA!! JA, vi tar maten fra dyra! (eh..?)...men hvor mye av grønnsakene, eller maten til dyra kaster vi i den vestlige verden på dynga på grunn av fjollete lover og regler.? ....Og så spiser ikke vegetarianerne sine nære slektninger....!
Det verste problemet omkring er restaurantene! I alle år har jeg fått salat, salat, salat! Jeg er lei av salat!!! De sier de ikke har grønnsaker, de kan ikke forandre på menyen, det står ikke på menyen, de har ikke ferdig........Resultatet er at vi går ikke ut for å spise. Så mister de gjester! Både veggsien og ikkeveggisen. F.eks.. En gang var jeg og fem venner på jakt etter en restaurant (bare jeg var vegetarianer) in en storby og skulle virkelig feire...tre steder sa de ikke hadde vegetarmat, og de kunne heller ikke, vel...den vi fant som var villig til å lage en varm grønnsaktallerken brukte vi flere tusen kroner på ! Arrogansen lenge leve.
Og jeg aksepterer at kjøttspiserne ikke vil gå på vegetar-restaurant. (OK...det finnes hederlige unntak i restaurantverdenen...kansje jeg burde lage en liste på sidene mine..kom igjen folkens....gi beskjed via mail.....flinke restauranter som serverer god vegetarmat!Skjer det noe der ute, restauranter i Oslo (buu!), København (buubuuu!), Paris (buu!), London.....og alle småbyene? For ikke å snakke om landsens kafeer når man kjører gjennom landet?????? Kokker! Det hører med til pensum!....og det blir fler og fler av oss - har dere virkelig råd til å miste alle gjestene i et følge på grunn av en ynkelig vegetarianer???

salg

OK - Nok kampanje; Her er noen av mine egne vegetar-oppskrifter:

(.......og det er faktisk moro å lage mat)

Fargeklatt (tar bare noen minutter å lage)

Lises vegetar-lasagna (kjekk å ha i frysen, lag stooor porsjon!)

Soppadeller (til og med kjøttspiserne liker dem!)

Ugrasburgere (nammenam, men kun på forsommeren) Arket er klart til utskrift...

Mer ugras: Meldestokkburgere. Meldestokk er i likhet med mye annet ugras, en tidligere kulturplante.

Jeg har vært vegetarianer i 17år. I begynnelsen fordi jeg fant ut at jeg ikke hadde hoggtenner..hehe.(sjekk selv), og det var ikke naturlig å spise kjøtt. Og det er da ikke naturlig mat å spise, når man bruker masse energi på å koke i timesvis for at det skal bli mykt nok til at man får det i seg- eller lagre til det er halvråttent....Og for ikke å snakke omm all energien som går med for at dyret skal bli stort nok til slakt..Første gang jeg ville bli vegetarianer var jeg 18 år og ei kløne på kjøkkenet..

Så vokste jeg opp, og følte meg ganske klarsynt(?) Jeg tok valget, og konverterte til grønnsakene. Jeg har aldri angret! Tunge tider blir lettere, det er ikke så tungt i magen, og jeg følte meg helt annerledes å ta på...og ...jeg tenkte klarere. Senere kom tanken på dyrene, og er det virkelig så at man må spise kjøtt for å bli stor og sterk????? Så sjekk om du har hoggtenner.....har du det så fortsett å spis kjøtt, noen må jo det også. Har du ikke, så begynn med etpar veggie-dager i uken, og kutt ut kjøttet, men spis fisk. Senere kan du kutte ut den også, men få i deg litt Omega3 og nok bananer og solsikkefrø. DE FØRSTE PAR UKENE KAN DU KANHENDE SYNES AT MATEN ER LITT"TYNN"(og kanhende blir du fortere sulten, alt er en vane). MEN DET GÅR OVER, OG ETTER NOEN MÅNEDER FØLER DU DEG NY!!!! HELT SANT! Lykke til!
 

Om Lise

Nettbutikk Trollsmed

Bestilling av logo/grafisk arbeid, eller maleri fra dine fotografier

Blogg på VGB :-)

 

..Jeg kan ikke svare på og komme med kostholdsanalyser og utredninger om hva du trenger og hva du blir sjuk og frisk av. Det får du søke ernæringssider om.

 

Jeg får mye mail om hva mat inneholder. Det er det masse informasjon om på nettet, og jeg er ikke ernæringsekspert, jeg kan bare svare for hva jeg trives med. Søk ernæring, vegetar, og søk oppskrifter. Det er masse på nettet. Jeg mailer ikke oppskrifter til enkeltindivider.

Mail meg om alt annet

Sølvsmeden Lise

GÅ TIL MIN SMYKKESIDE

GREAT LINKS:

settsjappe

     

 

 

web by Lise